Friday, February 17, 2006

Nu! Premiär här!

Så började då OS i fredags och därmed började även jag på min LM. Den blir väldans eljest om man jämför med hur de "ska" vara. Jag köpte Alpalaine på extrapris hos Garntjänst i höstas. Jag använder dubbelt till de här vantarna! Jag stickar med (hm...) är det 4 eller 4½? Dessutom har jag gett mig på att sticka båda samtidigt på rundsticka!

För en utförligare beskrivning av denna lustiger dans :-q (= tungan rätt i mun) hänvisar jag till http://www.swedenknits.blogspot.com/ femte posten söndagen 12 feb: "Äntligen hemma".

Min recension av detta trubbel: Ska man sticka två "rör" på två rundstickor samtidigt är det lämpligt att man håller sig till ett garn per "rör". Tre färger per rör, dessutom dubbelt garn (Summa 12 trådar in i stickningen) är too much. Och det är fiffigt att göra några varv på strumpsticka/enskild rundsticka innan man sätter ihop hela ekipaget.

Vad gör jag då för vante? Jo! En variant av 1f. Den övre oxo-bården har jag skippat. De båda muddbårderna har grå bottenfärg och betlehemsstjärnan ligger på rosa botten. Med den sticktäthet (-gleshet?) jag håller mig med blir det bara en stjärna per sida. Bårderna skiljs med en >>>>> bård.

Jag är nu i trakterna av tumhålet, ja faktiskt passerat. Är det någon av er andra som testat metoden att klippa mitt i tumhålet och repa upp och sen fästa de lösa ändarna? Jag var lite frestad, för jag är inte riktigt säker på hur lång vanten blir, men jag vågade inte. Det fick bli en gammal hederlig instickad främmande tråd. Hoppas bara den hamnade på rätt latitud...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home